Wie heeft de telefoon uitgevonden?

Ze zijn tegenwoordig onmisbaar in ons leven maar wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor deze briljante uitvinding? Wie heeft de telefoon uitgevonden? Hieronder kun je lezen wie hier voor gezorgd heeft.

Wie ontvangt de credits?

h

Hoewel de uitvinding van de telefoon niet 100% is toe te wijzen aan 1 persoon is er toch iemand die verantwoordelijk wordt gezien voor de uitvinding. Er zijn veel verschillende wetenschappers bezig geweest met de uitvinding van de telefoon waarvan ieder uiteraard zijn of haar steentje heeft bijgedragen maar de persoon die wij als uitvinder van de telefoon zien is Alexander Graham Bell.

Philipp Reis

h

Philipp Reis is de persoon die oorspronkelijk de eerste werkelijk telefoon heeft uitgevonden. Hij is de persoon die als eerst een mondelinge boodschap wist over te brengen over een afstand. Dit door middel van een simpele ontvanger en verzender die waren verbonden met 2 draden. Zijn idee is nooit aangeslagen en hierdoor heeft hij hier nooit credits voor gekregen. Hij noemde zijn uitvinding destijds “Telephon“.

Antonio Meucci

h

Na Philipp Reis is er nog een Italiaanse immigrant geweest die het ook voor elkaar kreeg om een telefoonverbinding tot stand te brengen. Hiervoor heeft hij in 1871 geprobeerd patent aan te vragen onder de naam “teletrophone” maar dit is hem nooit gelukt. Zijn aanvraag liep na drie jaar af en hierna kon hij fluiten naar zijn patent.

Alexander Graham Bell

h

Alexander Graham Bell was een Schotse wetenschapper, uitvinder, ingenieur en innovator. In 1876 heeft hij het patent gekregen voor de telefoon. Dit is echter niet zonder slag of stoot gegaan maar hij is uiteindelijk wel de persoon die wij kennen als de uitvinder van de telefoon zoals wij hem kennen.


Kort samengevat
Alexander Graham Bell heeft de telefoon uitgevonden.
Één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *