Wat is Netflix?

Er is geen twijfel over mogelijk dat we nu in het Digitale tijdperk leven met ieder jaar ontzettend veel nieuwe innovaties. Door alle ontwikkelingen op de digitale markt is het soms lastig om bij te houden wat alles nu precies inhoud. Een veelgestelde vraag die wij krijgen is: “wat is Netflix nu eigenlijk?

Netflix

h

Netflix is in feite een video on demand systeem waar je een lidmaatschap op kunt nemen voor 8 euro per maand. Met Netflix kun je online films en tv series streamen en direct bekijken. Netflix is oorspronkelijk begonnen in Amerika in 1998. Het systeem is ontwikkeld om het gedoe met het terugbrengen van gehuurde films op te lossen. Doordat het een online systeem is kun je niet meer te laat zijn met het inleveren van de film en voorkom je zo een fikse boete. Netflix is sinds de oprichting steeds populairder geworden en in 2010 is het besluit genomen om ook buiten de VS Netflix aan te bieden. Dit is begonnen bij Canada en heeft zich steeds verder uitgebreid en is vanaf 2012 begonnen in Europa. Sinds eind 2013 is Netflix dan ook beschikbaar geworden in Nederland!
Hoewel het aanbod iedere dag wordt aangevuld met nieuwe serie en films is er op dit moment al een aardige database van films en series die je kunt bekijken.

Netflix gebruiken

h

Netflix is al verschillende platformen beschikbaar zodat het makkelijk overal te implementeren is. Op veel mediaplayers staat Netflix al standaard geïnstalleerd en voor zowel de tablet als de smartphone is een Netflix app ontwikkeld. Op de computer kun je Netflix eenvoudig gebruiken via je browser. Hoewel een lidmaatschap 8 euro kost kun je wel met 2 apparaten tegelijkertijd gebruik maken van Netflix, dus als een van jouw vrienden ook geïnteresseerd zou zijn in een Netflix account zou het je maar 4 Euro per maand kunnen kosten.


Kort samengevat
Netflix is een betaald video on demand systeem waar je films kunt streamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *