Wat moet je doen om bij je buik af te vallen?

Je hoeft niet dik te zijn of overgewicht te hebben om van je buikvet af te willen. Voor veel mensen is het herkenbaar dat er net teveel vet in de weg zit of zichtbaar is als ze bijvoorbeeld gaan zitten. Nu is de vraag: Wat moet je nu doen om te kunnen afvallen bij je buik? Wat is de beste manier om dit buikvet aan te pakken en weer trots te zijn op jouw eigen lichaam?

Benieuwd hoe je iets in het meervoud schrijft? Kijk op meervoudvan.nl

Gericht afvallen: Feit of fabel?

h

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen of het eigenlijk wel mogelijk is om gericht af te vallen. Er zijn veel mensen en specialisten die hier hun mening over delen. De conclusie die wij hebben gevonden is dat het niet mogelijk is om gericht af te vallen. Het is door een aantal diëtisten en sportspecialisten bevestigd dat het niet mogelijk is om op specifieke plaatsen af te vallen. Het kan vaak wel de impressie wekken dat je op bepaalde gebieden meer afvalt maar dit is slechts optisch. Het vet in je lichaam wordt op een natuurlijke wijze opgebouwd en verspreid. Als je aan het afvallen bent wordt het ook op een natuurlijke wijze weer verbrand. het duurt soms gewoon wat langer voor iets visueel slanker wordt omdat er op sommige plekken in je lichaam gewoon meer vet is.

Hoe krijg ik dan een platte buik?

h

Als jouw trainingsdoel een platte buik is, raden wij je aan om goed op je voeding te letten. Jouw voeding is voor een groot de bepalend of je een platte buik krijgt of niet. Iedereen heeft een basisbehoefte aan calorieën om binnen te krijgen. Dit houdt in dat iedereen een bepaald aantal calorieën nodig heeft om normaal te blijven functioneren en van energie te worden voorzien. Zolang je jezelf beperkt tot het aantal calorieën dat je echt NODIG hebt kun je sowieso niet aankomen (er vanuit gaande dat je ook redelijk gezond eet). Hoeveel calorieën dat zijn verschilt per persoon. Dit kun je middels een test online berekenen of via een diëtist. Via deze weg kun je ook berekenen hoeveel calorieën je ongeveer als richtlijn moet pakken om af te kunnen vallen.

Verder is het verstandig om te bewegen. Ja sporten inderdaad. Het is niet iedereen zijn favoriete bezigheid maar sporten zorgt er gewoon voor dat jouw lichaam in betere conditie is en dat jouw lichaam MEER en SNELLER vet gaat verbranden. Wil je dus snel en effectief jouw doel bereiken is het slim om naast jouw dieet te gaan sporten.

Ik heb een zalfje/apparaat/pilletje voor een platte buik

Sorry maar dit zijn allemaal fabels. Er bestaan geen magisch zalfje, pilletje of apparaat waarmee je doelgericht een plattere buik krijgt. Wanneer iemand dit zou uitvinden zou dit zeker wel op het nieuws komen en bovendien ook nog eens onbetaalbaar zijn. Er zijn uiteraard wel supplementen die jouw kunnen ondersteunen tijdens jouw dieet maar dat betekend niet dat je door alleen die supplementen te nemen een platte buik krijgt.

Pas wel goed op met welke supplementen je neemt. Let goed op of je hier niet allergisch voor kunt zijn en raadpleeg bij twijfel altijd een arts, voedingsdeskundige of sportspecialist.


Kort samengevat
Het is simpelweg niet mogelijk om specifiek in je buik af te vallen. Als je afvalt in het algemeen verdwijnt het vet bij je buik vanzelf, het duurt gewoon even.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *