Wat is het formaat voor een profielfoto op Facebook?

De kans is heel groot dat je al een Facebook account hebt of op het punt staat om er een aan te maken. Facebook is inmiddels zo populair dat er meer mensen om je heen zijn die wel een account hebben dan mensen die er nog geen hebben. Op Facebook heb je de mogelijkheid om jouw eigen foto als profielfoto te uploaden, maar wat is nou het ideale formaat voor een profielfoto op Facebook?
Als jouw foto te klein van formaat is wordt hij niet netjes weergegeven en dit wil je natuurlijk voorkomen. Kijk hieronder voor de ideale afmetingen voor jouw profielfoto!

Het formaat voor jouw profielfoto op Facebook

h

Om jouw profielfoto op Facebook zo goed mogelijk weer te kunnen geven is het belangrijk dat je jouw foto aan bepaalde eisen laat voldoen. Wanneer je dit doet voorkom je dat jouw foto er lelijk uit komt te zien omdat de kwaliteit of grootte niet juist is.

Het formaat van een profielfoto op Facebook is 168 x 168 pixels, Facebook heeft als MINIMALE vereiste dat je een profielfoto van 180 x 180 pixels upload, maar het is aan te raden om een foto van een groter formaat te uploaden zodat je zeker weet dat deze goed wordt weergegeven.


Kort samengevat
Het formaat van een profielfoto op Facebook is 168 x 168 pixels, maar je kun beter voor de zekerheid een groter formaat uploaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *