Wat is het formaat van de omslagfoto op Facebook?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Facebook account, heel veel mensen hebben er zelfs nog eigen pagina’s bij. Met zoveel pagina’s is het leuk om jouw eigen Facebook profiel een beetje uniek te maken door een leuke omslagfoto toe te voegen, maar wat is nou het formaat van de omslagfoto op Facebook? Om te voorkomen dat jouw foto’s lelijk worden doordat het formaat niet klopt, kun je hieronder het formaat van de omslagfoto vinden.

Het formaat van de omslagfoto

h

Wanneer je een nieuwe omslagfoto wilt uploaden is het verstandig om rekening te houden met het grootste formaat dat de afbeelding zal worden weergegeven. Het grootste formaat zal op de computer worden weergegeven aangezien de huidige smartphones en tablets (nog) kleiner zijn dan de computerschermen.

Het formaat van de omslagfoto op Facebook is op de computer 828 x 315 pixels. Dit houdt in dat als je zorgt dat de afbeelding die je op Facebook upload aan deze afmetingen voldoet, de afbeelding goed zal worden weergegeven. Kleinere afbeeldingen kunnen wazig of pixelig worden doordat deze dan automatisch uitgerekt worden.

Het formaat van de omslagfoto is op Smartphones iets kleiner waardoor de omslagfoto iets zal worden verkleint, dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de foto. De afmetingen van de omslagfoto op smartphones is 640 x 360 pixels.

Het MINIMALE formaat voor jouw omslagfoto is 399 x 150 pixels, anders kun je jouw omslagfoto niet eens plaatsen op Facebook.


Kort samengevat
Het formaat van de omslagfoto op Facebook is 828 x 315 pixels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *