Wat is halfpension?

Wanneer je aan het kijken bent voor een leuke vakantie kom je vaak het begrip “halfpension” tegen, maar wat betekent dit nou precies? In de onderstaande kopjes leggen we uit wat halfpension is en wat het inhoudt.

Halfpension

h

Halfpension wil zeggen dat het ontbijt en het diner is verzorgd bij jouw boeking.
Hier hoef je dus niet meer extra voor te betalen als je aan bent gekomen op jouw vakantiebestemming. Het is zo geregeld dat de verzorging op de dag van aankomst begint met het diner en weer zal eindigen met het ontbijt op de dag dat je weer vertrekt.

LET OP: drankjes zijn hier bijna nooit bij inbegrepen! Dit tenzij het anders is aangegeven tijdens het boeken van de accommodatie. Als je hier geen rekening mee houdt kun je tegen vervelende kosten lopen.

Waarom zou ik hier voor kiezen?

h

Wanneer je op vakantie bent kan het heel fijn zijn als je geen rekening hoeft te houden met het verzorgen van een ontbijt of diner. Deze zullen dan altijd voor je klaarstaan op de hiervoor geldende tijden en hier hoef je zelf dus geen inkopen meer voor te doen. Veel mensen vinden het fijn om in de middag buiten het hotel te eten in bijvoorbeeld een dichtbij gelegen stadje of dorpje. Je bent dus vrij om tussen de middag te beslissen waar je zal eten. Het is wel verstandig om een beetje research te doen naar de kwaliteit van het eten bij jouw hotel aangezien het zonde van jouw geld zou zijn als je geen gebruik van deze diensen wilt maken omdat de kwaliteit bijvoorbeeld niet goed is, je loopt dan tegen onnodige kosten aan en je bent zo dan alleen maar meer geld kwijt.


Kort samengevat
Halfpension is waneer het ontbijt en dinner zijn inbegrepen in de prijs van een vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *