Wat is een Vlogger?

Met de techniek van tegenwoordig komen er steeds meer nieuwe beroepen en hobbies bij, dit maakt het soms erg lastig om bij te houden wat alles precies is. Je hebt vast al wel eens gehoord van een Blogger maar sinds een tijdje kun je ook te maken krijgen met een Vlogger. Wil je graag weten wat een Vlogger is en wat deze doet? Kijk dan hieronder voor onze uitleg.

Wat doet een Vlogger?

h

Een Vlogger is een persoon die door middel van video zijn of haar dagelijkse leven deelt met het internet. Deze persoon filmt dan zoveel mogelijk wat hij of zij dagelijks meemaakt. Je hebt verschillende Vloggers die het ieder net iets anders aanpakken. De een probeert echt zoveel mogelijk van zijn of haar leven te delen zowel de saaie als de minder saaie momenten, denk hierbij aan de normale dagelijkse dingen zoals opstaan, je haar doen, naar school of werk gaan etc. etc. Terwijl de ander meer de momenten deelt wanneer hij of zij echt iets gaat doen, zoals een dagje naar de Efteling of een ander pretpark.

Vloggers bouwen in de loop der tijd soms een behoorlijke fanbase op die maar al te graag op de voet volgen wat de Vlogger die dag heeft meegemaakt. Er zijn ook Vloggers die gewoon doorgaan met Vloggen terwijl ze op vakantie zijn, zodat ze echt geen moment overslaan om te delen.

Zijn Youtubers ook Vloggers?

h

Nee, een Youtuber hoeft niet noodzakelijk een Vlogger te zijn. Het kan wel zo zijn dat een Vlogger zijn of haar filmpjes via een Youtube kanaal verspreid, maar dat maakt niet iedere Youtuber een Vlogger. Er zijn namelijk zat Youtubers die filmpjes delen over een vast onderwerp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Youtubers die een kanaal of een onderwerp hebben zoals bijvoorbeeld een bepaald spel. Die kunnen misschien ook dagelijks nieuwe filmpjes uploaden waar ze zelf in voorkomen maar dat is niet wat het Vloggen maakt aangezien het niet over hun eigen persoonlijke leven gaat.

Waarom zou iemand Vloggen?

h

Sommige mensen vinden het heel erg leuk om hun dagelijkse leven te delen met anderen. Ze hebben interactie met hun kijkers en genieten hier van. Wat ook een belangrijke drijfveer kan zijn voor een Vlogger is dat hij of zij hier geld mee kan verdienen. Sommige Vloggers verdienen namelijk een aardig zakcentje aan hun Vlogs. Dankzij advertenties kunnen zij een bepaald bedrag per x-aantal kijkers verdienen, dit lijkt misschien niet veel maar als je heel veel kijker per video hebt kan het aardig oplopen. Sommige Vloggers krijgen ook leuke en interessante spullen van sponsoren waar zij dan weer over kunnen praten.


Kort samengevat
Een Vlogger is een persoon die zijn of haar dagelijkse leven deelt met het internet middels video's.
2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *