Waarom wordt ik gepest?

Wanneer je wordt gepest weet je vaak niet eens waarom je wordt gepest en waarom nou juist JIJ? Pesten gebeurt al heel lang en helaas ook veel te vaak. De slachtoffers vragen zich vaak af waarom zij nou juist het doelwit zijn van deze pesterijen en waarom dit aan blijft houden.

Het ligt niet aan jou!

h

Als je wordt gepest is het heel makkelijk om te denken dat het allemaal aan jou ligt. Jij zal wel iets verkeerd doen waardoor iemand jou zou willen pesten. Dit is echter niet waar! Jij kunt hier helemaal niets aan doen en je zult echt niet iets verkeerd doen waardoor iemand jou zou moeten pesten. Pesten ligt eigenlijk ALTIJD aan de pester. Dit kan komen doordat de pester jaloers is op iets wat jij kan of hebt of omdat de pester sociaal zo tekort komt dat hij of zij denkt pesten nodig te hebben om populair gevonden te worden. Dus twijfel alsjeblieft niet aan jezelf en laat de pester jou niet beïnvloeden! Je ziet erg vaak dat de persoon die wordt gepest er uiteindelijk veel beter voor komt te staan dan de pesters. De pesters hebben vaker een lager IQ waardoor ze achter blijven. Het klinkt stom maar eigenlijk zouden we medelijden moeten hebben met de personen die pesten. Die komen bijna altijd iets tekort of zijn te dom om zich op een andere manier interessant te maken.

Een pester is zielig

h

Hoewel jij het slachtoffer bent is het juist de pester die zielig is. Hij of zij heeft blijkbaar niet de sociale vaardigheden om zichzelf op een andere manier in het daglicht te zetten. een pester kan jaloers zijn op jou omdat je leukere trekjes hebt of omdat jouw thuissituatie een stuk beter is dan die van hen. Het kan zijn dat je juist een stuk slimmer bent dan de pester of omdat zij je om een andere reden als concurrentie zien.

Houdt dit in je achterhoofd als iemand je probeert te pesten en lach ze maar die van binnen uit om hoe zielig ze eigenlijk zijn.

Laat niet over je heen lopen

h

Het lijkt vaak alsof er geen einde komt aan het pesten of dat hier niets aan te doen is, maar laat niet over je heen lopen. Je hoeft dit niet allemaal te pikken, niemand heeft het recht om iemand anders het leven zuur te maken dus hier moet altijd iets aan gedaan worden. Schakel jouw vrienden, ouders of docenten in als je wordt gepest en overleg samen wat hieraan zal worden gedaan. Onthoudt dat je er nooit alleen voor zult staan en bedenk wie jou hier het best mee kan helpen. Vaak is het verstandig om een volwassene hierbij te betrekken. Het lijkt stom maar jouw ouders of docenten weten vaak hoe ze het probleem aan moeten/kunnen pakken dus betrek ze erbij en deel jouw gevoelens.


Kort samengevat
Pesten gebeurt vaak uit jaloezie, door persoonlijke tekortkomingen van de pester of simpelweg omdat iemand een rotkarakter heeft.
2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *