Hoe werkt Instagram?

Met alle social media van tegenwoordig en alle verschillende apps die daarbij horen, is het af en toe lastig om bij te houden hoe alles werkt. Je hebt vast allang wel eens van Instagram gehoord maar hoe werkt Instagram? Misschien heb je al wel een account of misschien wil je er juist een aanmaken. Hieronder vind je een korte uitleg over hoe Instagram werkt en hoe je kunt beginnen met jouw eerste volgers te krijgen!

Hoe maak je een Instagram account aan?

h

Om gebruik te kunnen maken van Instagram heb je om te beginnen een account nodig. Zonder account kun je geen volgers krijgen om jouw foto’s mee te kunnen delen.
Een account maak je als volgt aan:

- Pak jouw smartphone of tablet en download de Instagram app.
(mocht je niet weten waar je deze kunt vinden, hieronder vind je een link naar de app in de appstore van apple en in de google play store)

Beschikbaar in de App Store Beschikbaar in Google Play

- Open vervolgens de app op jouw smartphone of tablet- Druk vervolgens op REGISTREREN

-  Je kunt nu jouw e-mailadres invullen en op VOLGENDE drukken of je kunt AANMELDEN MET FACEBOOK selecteren om je op Instagram aan te melden met jouw Facebook account.

- Wanneer je jezelf met een e-mailadres registreert, moet je een gebruikersnaam en wachtwoord maken, je profielgegevens invullen en vervolgens op KLAAR drukken. Als je je met Facebook registreert, wordt je gevraagd om je aan te melden bij je Facebook-account als je momenteel niet bent aangemeld bij het account.

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen heb je jouw eigen Instagram account gemaakt en kun je aan de slag gaan met Instagram!

Hoe vind ik mijn vrienden op Instagram?

h

Nu je jouw Instagram account hebt kun je jouw leukste en mooiste foto’s delen met jouw vrienden en volgers. Om jouw vrienden op Instagram te vinden moet je de Instagram app openen en naar jouw profiel gaan. Vanuit hier kun je op het icoontje drukken met 3 stippen. (hoe deze eruit ziet is afhankelijk van wat voor tablet/smartphone je gebruikt). Hier kun je drukken op VRIENDEN ZOEKEN, PERSONEN VINDEN OM TE VOLGEN of VRIENDEN ZOEKEN EN UITNODIGEN. Vanuit hier kun je ervoor kiezen om jouw vrienden van Facebook te volgen/uitnodigen of vrienden uit jouw contactlijst te volgen/uitnodigen.

Je kunt ook mensen/vrienden vinden om te volgen door op  te drukken en zijn of haar naam in te vullen wanneer je de Instagram app opent. Via hier kun je ook verschillende beroemdheden vinden om te kunnen volgen.

Hoe werkt een foto toevoegen op Instagram?

h

Als je een foto op Instagram wilt plaatsen kun je ervoor kiezen om een bestaande foto te bewerken en te plaatsen of om een nieuwe foto te maken en te bewerken voor je deze op Instagram plaatst.

Wanneer je een eerder gemaakte foto op Instagram wilt plaatsen druk je op  (OS) of op (android) en selecteer je de foto die je wilt plaatsen uit jouw bibliotheek/galerij. Wanneer je de foto hebt geselecteerd ga je automatisch door naar de bewerker van Instagram waar je effecten, filters, onderschriften en jouw locatie toe kunt voegen aan jouw foto.

Wanneer je ter plekke een nieuwe foto wilt maken en bewerken voor Instagram druk je op  (zowel OS als Android). De camera app zal dan open en je kunt dan jouw foto maken. Wanneer je de foto hebt gemaakt zal de bewerker van Instagram openen waar je effecten, filters, onderschriften en jouw locatie toe kunt voegen aan jouw foto.


Kort samengevat
Wanneer je een account op Instagram hebt gemaakt kun je meteen een foto maken of uploaden om te delen.
5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *