Hoe werkt Google Chromecast?

Je hebt er misschien al wel eens over gehoord of je hebt hem een paar keer in een reclamefolder zien staan: De Google Chromecast! Dit geweldige apparaat zou de ideale oplossing moeten zijn voor jouw tv, maar hoe werkt zo’n Google Chromecast nou? Hieronder kun je lezen hoe de Chromecast werkt en wat je ermee kunt doen op jouw tv!

Wat is een Chromecast?

h

Een Chromecast is een klein apparaatje die je kunt kopen waarmee je jouw tv kunt omvormen tot een soort van smart tv. Jouw tv zal nooit volledig een smart tv worden aangezien deze tv’s een stuk uitgebreider zijn, maar je kunt er al wel een aantal gelijke functies door gebruiken. Je kunt namelijk verschillende soorten media zoals afbeeldingen of fimpjes vanuit jouw smartphone of tablet streamen naar jouw tv, wanneer de Chromecast is verbonden met hetzelfde netwerk als het apparaat waarmee je wilt streamen. Dit mits de app die je ervoor gebruikt compatible is met Chromecast, dit is namelijk niet altijd het geval.

Hoe werkt Chromecast?

h

De Google Chromecast werkt eigenlijk heel simpel. Als je de onderstaande stappen volgt kan er in princiepe niets misgaan met het instellen van de Chromecast en geniet je erg snel van jouw media op jouw tv!

- Haal de Google Chromecast uit de verpakking (redelijk logische eerste stap toch?);

- Zorg ervoor dat er een Wi-Fi verbinding aanwezig is waar je de inloggegevens van hebt (ander kun je niets naar de Chromecast streamen);

- Steek het HDMI gedeelte van de Chromecast in een HDMI poort van jouw tv;

- Steek vervolgens de USB aansluiting van de Chromecast in een van de USB aansluitingen van jouw tv (als je geen USB aansluiting hebt is dit geen ramp, maar hiermee zorg je ervoor dat de Chromecast automatisch door jouw tv wordt opgeladen);

- Zet nu jouw tv aan en zet hem op het kanaal van de HDMI uitgang waar de Chromecast in zit (anders kun je niets zien);

- De Chromecast is nu aangesloten op de tv, nu moet je hem instellen via jouw browser op: chromecast.com/setup;

- Vul hier alle gegevens in en maak verbinding met jouw Wi-Fi netwerk;

Nu is jouw Chromecast ingestelt en kun je gebruik maken van jouw Chromecast. Je kunt nu bijvoorbeeld Youtubefilmpjes streamen naar jouw Chromecast als je een apparaat gebruikt dat op hetzelfde netwerk is aangesloten als jouw Chromecast. Dit kun je doen door op het castingicoontje te drukken wanneer je een Youtubefilmpje aan het afpelen bent. Hoe dat icoontje eruit ziet kun je in de afbeelding hierboven zien.


Kort samengevat
Door de Chromecast in jouw tv te stoppen en met internet te verbinden kun je media van jouw telefoon naar jouw tv streamen.
Één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *