Hoe snel groeit haar?

Bijna iedereen heeft wel haar maar hoe snel groeit haar nou eigenlijk? Dit kan handig zijn om te weten als je van plan bent om jouw haar te laten groeien voor een ander kapsel. Wij hebben onderzocht hoe snel haar nou eigenlijk groeit en zijn op een antwoord gekomen!

Hoe snel groeit mijn haar?

h

De snelheid waarmee jouw haar groeit is ongeveer 0,44 millimeter per dag. Dat komt neer op 1,25 centimeter per maand en zo’n 15 centimeter per jaar. De snelheid waarmee jouw haar groeit is wel afhankelijk van jouw leeftijd aangezien de snelheid van het groeien zal vertragen wanneer je ouder wordt. Dit zal uiteindelijk afnemen tot een snelheid van ongeveer 0,25 centimeter per maand.

Groeit het haar op mijn hoofd overal even snel?

h

Hoewel je soms anders zou denken, is het toch echt zo dat het haar op jouw hoofd overal even snel groeit. Er zit geen snelheidsverschil per plaats op jouw hoofd. Het kan wel zijn dat de manier waarop je jouw haar doet of hoe je je kleed voor optisch bedrog kan zorgen. Een coltrui zorgt bijvoorbeeld voor een vertekend beeld waardoor het lijkt dat jouw haar sneller aan het groeien is.

Heeft het weer effect op de snelheid van het groeien?

h

Hoewel de temperatuur wel degelijk effect kan hebben op de gezondheid van jouw haar heeft het GEEN effect op de snelheid waarmee jouw haar groeit. Een warmere temperatuur kan er wel voor zorgen dat jouw haar veel sneller uitdroogt en dat jouw haarpunten sneller zullen beschadigen maar het zorgt er niet voor dat jouw haar sneller zal groeien.


Kort samengevat
Jouw haar groeit 0,44 millimeter per dag. Dit houdt in zo'n 15 cm per jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *