Hoe overleef ik een gebroken hart?

Voor veel mensen is het helaas een bekend gevoel, een gebroken hart hebben. Op het moment dat iemand jouw hart breekt voelt het alsof hier nooit meer overheen gaat komen en het allemaal geen zin meer heeft. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de pijn van een gebroken hart te verlichten en deze vervelende periode te overleven!

Zoek afleiding

h

Om het gevoel van een gebroken hart een beetje uit de weg te gaan is het slim om voor afleiding te zorgen. Ga iets leuks doen of vind iets waar je jouw tijd goed aan kunt spenderen. Dit kan een hobby zijn, iets leuks doen met vrienden of iets anders wat je normaal gesproken leuk vind om te doen. Doordat je met je gedachten dan niet bij dat rotgevoel bent kun je de pijn voor een periode vergeten en zal het iets makkelijker worden om door deze periode te komen. De pijn van een gebroken hart wordt een beetje verlicht waardoor jij je weer iets beter zult voelen.

Vergeet hem/haar

h

Ja, het is heel makkelijk gezegd maar heel moeilijk om te doen. Zet de persoon die je een gebroken hart heeft bezorgd uit je hoofd. Concentreer je op iets anders en blijf niet aan deze persoon denken. Er zijn altijd uitzonderlijke situaties maar 9 van de 10 keer is het beter voor jezelf en de ander om je hierover heen te zetten. Je bent nu eenmaal gekwetst en hoe je het ook draait of keer, het is helaas gebeurd. Nu kun je jezelf steeds weer terug in de put van een gebroken hart trekken door hier steeds aan terug te blijven denken of je probeert je hierover heen te zetten zodat je weer positief vooruit kunt!

Vrienden / familie

h

Jouw vrienden of familie kunnen het ideale hulpmiddel zijn om van een gebroken hart af te komen. Vooral die ene vriend of vriendin waar je alles mee deelt. Houdt je pijn niet voor jezelf maar deel deze met jouw dierbaren! Zij kunnen jou helpen om hierover heen te komen en voor de juiste afleiding of woorden te zorgen wanneer jij deze het hardst nodig hebt. Soms heeft iemand de neiging om zichzelf van de buitenwereld af te sluiten bij een gebroken hart maar dit is juist het stomste wat je kunt doen omdat jouw gedachtes dan juist alleen maar op dat rotgevoel zijn gefocust. Vrienden en familie kunnen je hier juist vanaf helpen en deze zou je dus zeker niet buiten moeten sluiten.

Change is good!

h

Wij zijn allemaal geneigd om in ons veilige bubbeltje te blijven van bekende dingen, maar soms is het juist goed om hier even buiten te stappen. Doe eens iets wat je normaal nooit zou doen. Als je altijd veilig dingen binnen doet, ga dan eens naar buiten of andersom! Dit zou wel eens heel positief uit kunnen pakken en het houdt je sowieso van het rotgevoel van een gebroken hart af! Wanneer je teveel in jouw veilige bubbeltje blijft is het moeilijker om voldoening te halen uit de dingen die je doet omdat alles zo bekend is, bij een nieuwe uitdaging zullen de nieuwe prikkels veel heftiger binnenkomen wat wel een net ervoor kan zorgen dat jij je over het rotgevoel heen zet!


Kort samengevat
Het komt erop neer dat je jezelf af zult moeten leiden van het rotgevoel en dit kan op meerdere manieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *